Szegyesd völgy

A völgy több mint 200 kisebb-nagyobb barlanggal várja a kalandra vágyókat. Íme egy ízelítő: a falu végén van a Somhegyi barlang, a szoros bejáratnál, jobb oldalon van a Varnica barlang. Feljebb a bal parton húzódik meg a Híd barlang. Tovább haladva, a baloldalon látható a Piatra Lungă szirt.

Bővebben: Szegyesd völgy

Phaeton-túra

Boga felől Vasaskőfalvának tartva a Sebiseli letérőnél indulunk a vízeséshez vezető úton. A Bihar-hegység legnagyobb vízesése, 97 métert esik itt a patak több lépcsőben. Ma inkább Bohodei vízesésként ismerik. Érdekessége, hogy a víz tulajdonképpen nem a semmibe zuhan alá, hanem a nagyon meredek sziklafalon csúszik le.

Bővebben: Phaeton-túra

Szamos-bazár

Kocsikkal indulunk a szállásról, mielőtt Padist elérnénk, balra térünk, s irány a Szamos bazár, a vidék egyik leglenyűgözőbb természeti jelensége. Rövid séta után A Babilon kapuján belépve haladunk az Aragyásza barlang egyre sötétedő járatán keresztül.

Bővebben: Szamos-bazár

Csodavár

A száz méternél is mélyebb, függőleges falú víznyelő hatalmas teremek berogyásával keletkezett hármas dolina, és barlang a maga nemében páratlan látnivaló!

Bővebben: Csodavár

Galbena kör

Egyik kedvenc túraútvonalunkon már a terepjárókkal megtett út is élményszámba megy, páratlanul vadregényes. A Galbena szurdokvölgye fölött kanyargó szerpentin minden pontja mesés látnivalókat kínál. A patak fölötti hídtól utunkat gyalog folytatjuk.

Bővebben: Galbena kör

Szamos-bazár túraút


Phaeton túraút


Galbena kitörés és szurdok